Utrustning

Inom bågskytte finns det flera olika skjutstilar att utöva och beroende på vilken stil man väljer så kommer skjututrustningen att variera. Prova gärna fler bågtyper för att få en uppfattning vad du gillar bäst. De flesta har gemensamt att utrustningen består av flera delar och det kan därför vara bra att du pratar med en tränare innan du köper din första båge och dina första pilar. Då kommer du att få råd om vad som passar just dig, så det blir så roligt som möjligt med bågskytte.

Nedan finner du några av våra medlemmar med god kunskap om skjututrustning och som du kan fråga vid funderingar:

Compound
– Torbjörn Bergquist
– Mikael Borgnér

Recurve/Barebow
– Benny Kroll
– Mikael Borgnér

Longbow
– Markus Persson
– Roger Brandt

Traditional
– Michael Stadell
– Markus Persson

 

Det finns många ställen där du kan köpa utrustning till ditt bågskytte och företrädesvis sker det via webben. Därför vill vi rekommendera dig som är intresserad av att börja kolla på egen utrustning om några webbsidor. På Facebook finns även grupper för begagnad utrustning som kan vara bra att titta på, exempelvis Bågskytte Köp & Sälj

Tänk på att om du handlar från affärer utanför EU så tillkommer införselavgifter.
Alternative Sporting Services finns visserligen i England, men har en filial inom EU, så just därifrån går det bra ändå.

Sverige
Bågar och Pilar
Arrownet (Longbow)

England
Alternative Sporting Services
Quicks Archery
The Longbow Shop (Longbow)

Tyskland
Archery Direct
Bogen Sport Welt 
Bogensport Bodnik/Bearpaw (Longbow)

Estland
Falco

Holland
Europe Archery

Om oss

Helsingborgs Bågskytteklubb har anor från 1950 talet och är idag en av skånes största bågskytteföreningar med ett 90 tal medlemmar.
Att vi är så populära tror vi beror på vår vision, om att bågskytte ska vara kul och för alla.

Galleri

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram