Longbow

Långbågen är ofta ett fint hantverk helt i trä eller i olika laminat. Träpilar med kalkonfjädrar gäller för allt skogsskytte medan aluminiumpilar är godkända på taveltävlingar. Att skjuta longbow är en skjutteknisk utmaning där man inte får ta hjälp av strängvandring, plungrar, sikten eller stabilisatorer. Fingerslinga är dock tillåtet och man får välja om man vill skjuta underdrag med alla tre fingrar direkt under pilnocken, eller mellandrag där pekfingret är över pilens nock. Man behöver ha tålamod och tycka om det enkla. Instinktivskytte ger en härlig känsla när man tänker in skottet mitt i prick, men det kräver mycket träning för att lära hjärnan. De som siktar får träna så de vet var pilspetsen ligger i förhållande till målet på olika avstånd. Långbåge blev tävlingsklass 1995 och 2022 bytte den namn till Longbow för att harmonisera med de övriga klassernas engelska benämningar.

Maxavstånd vid taveltävlingar är normalt 40 meter.

Om oss

Helsingborgs Bågskytteklubb har anor från 1950 talet och är idag en av skånes största bågskytteföreningar med ett 90 tal medlemmar.
Att vi är så populära tror vi beror på vår vision, om att bågskytte ska vara kul och för alla.

Galleri

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram